In deze moderne tijd is effectief veranderen noodzakelijk voor de groei van een bedrijf. YNNO biedt maatwerkoplossingen voor verandertrajecten. Deze zijn gericht op het implementeren van structurele veranderingen zoals het herzien van bedrijfsprocessen, het introduceren van nieuwe technologieën of systemen, het aanpassen van de organisatiestructuur en nog meer! Door deze verandertrajecten gaan we aan de slag met onder meer het creëren van een veranderbereidheid binnen organisaties en het aanpassen van werkwijzen en –omgevingen. In deze tekst leggen we uit wat verandertrajecten betekenen.  

Wat zijn verandertrajecten?  

Verandertrajecten zijn de gestructureerde stappen die worden ondernomen om een verandering teweeg te brengen in een bedrijf of organisatie, onder begeleiding van de Veranderadviseurs van YNNO. Dit omvat aanpassingen in de werkwijzen en –omstandigheden. Het doel van deze trajecten is het wendbaar(der) en toekomstbestendiger maken van organisaties. Hierbij spelen flexibiliteit, innovatie en effectieve communicatie een grote rol. Gelukkig zijn wij er om jou te adviseren en te coachen bij deze interne verandering.  

Wat zijn de voordelen op het gebied van gedragsverandering?: 

Een verandering in een bedrijf kan op verschillende niveaus worden geïmplementeerd. Zo kan het zijn dat hybride werken wordt geïntroduceerd of het weken met een nieuw systeem. Ondanks dat zo’n verandering wat tijd kost, levert het ook een hoop op. De verandertrajecten van YNNO heeft een hoop voordelen gericht op de gedragsverandering van een individu of team. Enkele voordelen zijn bijvoorbeeld:  

  • Bewustwording: Een verandering in een bedrijf kan een hoop emoties oproepen. Sommige zullen er enthousiast over zijn terwijl andere er juist als een berg tegenop zien. Doormiddel van verandertrajecten kan er bij de medewerkers bewustwording gecreëerd worden waardoor zij de noodzaak en het belang van de verandering gaan begrijpen. Het gevolg hiervan is dat de medewerkers gemotiveerd raken en hun gedrag aan willen passen.  
  • Duidelijke communicatie: Een ander voordeel aan het verandertraject is dat het een heldere communicatie bevat. Dit helpt bij het begrijpen van de verwachte gedragsverandering en het verminderen van weerstand. 
  • Ondersteuning en begeleiding: Verandertrajecten bieden ondersteuning en begeleiding aan de medewerkers tijdens de verandering. Hierdoor voelen ze zich gesteund en gehoord waardoor zij hun gedrag eerder zullen aanpassen. 

De nadelen van een verandering op het gedrag 

Er zijn vele voordelen aan verandertrajecten op het gebeid van gedragsverandering. YNNO staat voor open en eerlijke communicatie. Om die reden delen we ook enkele nadelen:  

  • Weerstand: Zoals we hierboven ook al benoemd hebben, heeft een verandering in een organisatie op iedereen een ander effect. Zo kunnen er medewerkers zijn, die ondanks alle begeleiding en advies, weerstand ervaren tegen de verandering. Hierdoor zullen ze minder bereid zijn om hun gedrag aan te passen. Dit kan ervoor zorgen dat er voor hen een gebrek aan motivatie en betrokkenheid bij het project ontstaat. Wat het gevolg heeft dat ze achter gaan lopen in de voortgang van de verandering.  Om deze reden is het erg belangrijk dat alle neuzen dezelfde richting op wijzen tijdens zo’n verandertraject. Ook hier speelt YNNO een belangrijke rol in.  
  • Onzekerheid: Veranderingen brengen vaak onzekerheid met zich mee over de toekomstige werkomgeving, baangarantie en verwachtingen. Dit kan, met name bij de oudere collega’s, leiden tot stress en angst. Wanneer deze gevoelens de boventoon krijgen, kan dit hun vermogen om hun gedrag effectief te veranderen belemmeren.  Om deze reden is duidelijke communicatie erg belangrijk, medewerkers willen weten waar ze staan en hoe de toekomst eruit komt te zien.  
  • Overbelasting: Een verandering kan soms uit te veel veranderingen tegelijkertijd bestaan, waardoor medewerkers overweldigd raken en moeite hebben om hun gedrag effectief aan te passen.  In de verandertrajecten van YNNO creëren we samen een duidelijk planning waarin we alle veranderingen noteren.  

Maak jij een start aan de veranderingen? 

Een verandering vereist meer dan een paar aanpassingen. Bij YNNO combineren we expertise op het gebied van huisvestingen, digitale oplossingen, bedrijfsprocessen en gedragsbegeleiding om organisaties te helpen bij het implementeren van veranderingen en gedragsverandering. Neem contact met ons op voor meer informatie en een gesprek over hoe we jouw team kunnen ondersteunen bij het realiseren van de gewenste resultaten. We staan klaar om te helpen en samen te werken aan succesvolle veranderingen. Volg je ons al op LinkedIn?